25 sept 2011, 18:17

Нима за любовта е отредено време? 

  Poesía » Filosófica
553 0 3

 

Нима за любовта е отредено време?



Нима за любовта е отредено време? 

Тя  в звездопадна нощ връхлита шеметно

и  бурен танц извива  с младостта игрива,

и сълзи тайно рони -  бисерни,

а после в звънък смях залива се.

Запалва тя в душите силен огън  -

изпепеляващ  греховете, страстите...

После на везните свои мери строго:

кое сърце обичало е повече,

кое в безсънна нощ e страдало - нещастно.  

Но ето, че изчезва най-внезапно
и ние лутаме се  (слепци същи)

безрадостно във сивотата на годините...

Къде избяга любовта, могъщата?

Кой е часът на нейното тържествено завръщане?

Изгрява тя като сияние - прекрасна,

прегърнала е снопи  тежки с златно  жито,

което щедро идва да разсипе в скута ни,

та да повярваме, че сбъдват се мечтите.

Настъпи ли  в сняг, студ и преспи  зимата -

да ни запази от  вихрушки  снежни,

ще ни загърне в топлата си дреха с нежност
и двете  половинки на душите влюбени ще слее
в душа една - безсмъртна и...  завинаги!
 
Не, за  любовта не съществува времето!


 

 

9 март 2011 г.


 

 

© Хрис Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??