26 jul 2018, 0:04

Но без сторен грях 

  Poesía
252 0 0

 

Защо да те лъжа, сакато хвърчило?
Свободно не можеш само да летиш.
Вятърът вече, се прави с ветрило,
а измислен живот е подобно фетиш.

 

Онези години сега ги отричат,
били са безцелни, били са лъжа...
Някога с теб, подир вятъра тичахме
и търсехме смисъл във всичко това.

 

Навярно на халос е минал живота ни,
щом нашата вяра, оплюта е днес .
Сега се ветреят, сал безработните.
Богати размахват ветрило с финес...

 

Недей да пресмяташ успешните полети,
строшените клони за твоя простор.
На възел съм вързал всичките пролети
в които се гонехме в нашия двор.

 

Сега сме сакати. Сега сме ненужни.
Мечтите са вече потънали в прах.
Пробвахме нещо, успяхме на ужким,
осакатени, но без сторен грях...

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??