НОЩ В КИТЕН
ИЛИ
Среща на Чико Чиков с творческата интелигенция на страната.
Тъмна доба. Тук и там, за смях и срам, все още танцуват вампири таласъми. Но Чико е веч на крак и стяга куфарчето пак. Отива Чико на море, да топне дупето маймунско в Черното море.
И ето ги на път за там, цяла сурия яхнали на Радо румънската фурия.
Небето синьо като от коприна, слънце грее над бетонната пустиня. И когато пред тях изниква Китен, О Боже мой, каква е радост, каква е буря от възторзи на прага на Виконтови чертози.
Русин тъкмо вади апарата и от горе задава се француский „Пегас“ и изскачат знойни три варненски русалки, и право скачат в прегръдките на приятелите стари, радостни от срещата с нас.
Нисана вече е паркиран, Йосифова пие си кафето, а Боби тича да урежда, апартаменти, стаи и хотели, че идват тук за среща национална, писатели, поети и всякакви таланти. Пристигат поетеси на талази, с прически и тоалети екстравагантни. Катанец не престава да щрака, и след всеки щрак, целувка полага му се по лявата бузка.
А Чико гледа от страни и чака да дойде неговият ред.
Ах, ето задава се кола, от там изскача чаровната Мая придружена от Дорето прекрасно, и крият те в багажника красавец- чужденец, получил вчера лавровий венец.
Тъга се крие в очите на Чико, няма ги чаровните поетеси от лани, но има нови, непознати и още по- красиви дами.
Риба цаца, бира и кюфтета, вино и ракия с богати морски мезета, гарнирани с целувки и прегръдки, дават настроение и емоции, за все по-нови и нови запознанства и промоции.
И настъпва уреченият час. В салоните на „Черната перла“, красавици шетат напред назад, а снимки и прегръдки не престават нито за миг. И в полумрака на сауна уютна, всеки търси приятел виртуален.
Смях, танци и веселие огласят звездната нощ над Китен, а в очите святкат радостни искри, че приятели на среща от далеч са тук дошли.
Боже, Боже, колко са таланти, възкликва бивший маймун африкански, и веднага мисъл за бизнес спохожда „кратуната“ на Чико. При тази криза световна, Родината ще бъде спасена. Ще изнасяме ний творби поетични, разкази, романи и поеми, фото, музика и картини, украса за световните витрини. Да напълним държавната хазна, туй дълг и чест е за всеки патриот.
Поезията света ще победи, а ний сме войни на огромна армия и няма да жалим ни скенери или печатащи устройства за да победим кризата глобална до следващата ни национална среща .
Летят десетки автомобили по пътища и магистрали, летят окрилени от тази среща. Завръщат се пълни с нови идеи, спомени и фотоси безбройни, с нови приятели и разни приключения, с които да създават нови още по-интересни произведения.
© Крикор Асланян Todos los derechos reservados
смееха се под мустак,
че и Чико в рими пише,
точки иска да запише.
Няма нужда, Чико драг,
прозата е твой мерак.
Поздрав пращам най-сърдечен
от Човека веч наречен,
с име звучно благозвучно,
даже мъничко научно
то Camelus се нарича
всички много ви обича