Вечер градът бучи...
Със гърлен грохот
от всички страни -
коли, светлини...
разминават се в всевъзможна полуда.
Във къщи високи затворници крещят по принуда.
През шума светлинен и звуков път си пробива,
до мозъка ми, малка мечтица сънлива -
да стане тихо, поне за миг,
да чуя тишината, да я спра със вик.
Да стане тихо, да си помълча,
мисли си крещящи да поспра.
Да стане тъмно, да падне мрак
и, в истинското черно, звезди красиви да загледам пак.
Да стане тъмно и във тъмнината
да разгледам пак лицето на луната.
Да стане тъмно и да спусна клепки леки,
по принуда - не, а със светлините меки...
Да стане тъмно, тихо и в тъмнина, и тишина
спокоен, със усмивка да заспя в нощта.
© Георги Todos los derechos reservados