Нощна красота
Когато луната изгрее
и звездите заблещукат пак,
Земята в лунна светлина облее
е красива, дори да е настъпил мрак.
Всичко потъва в дълбок сън.
Настъпва гробна тишина.
Нито звук, нито звън,
само вятърът вее лека студенина.
От него горските дървета се поклащат бавно
накъдето и да се погледне, все тъмнина.
Водите в реката се движат плавно.
Само луната осветява с бледа светлина.
© Наталия Петкова Todos los derechos reservados