Честита ни Нова година!
С криле да се движим напред!
Дано да се слеем в дружина,
и с ек да отекнем навред!
Децата да бъдат щастливи!
Лицата да греят в нощта!
Ятата да пеят красиви,
и мир да погали света!
Любов да се пие и лее!
Да няма в душите кавги!
Добро в умовете да зрее!
Да липсват в очите сълзи!
Годината стара отлита,
и маха от тъмен безкрай!
За минало време не питай,
а бъдеще светло дерзай!
© Димитър Драганов Todos los derechos reservados