НОВОГОДИШНИ ПОЖЕЛАНИЯ
На дечицата донесоха пръчица дрянова,
да им направим сурвачица,
да ни сурвакат, честитят годината нова,
нека и ний вдигнем наздравица!
Елхичката зелена със клонки украсени
грее. Полунощ вече звъни.
Нека да бъдеме силни, безгрижни, засмени,
да бъдат щастливи бъдни дни!
Да вдигнем чаши! В кристала вино червено
като горща жарава искри.
Нека да бъде семейството ни во век сплотено
и всички ние да сме добри!
- Наздраве, дружина! Честита Нова Година!
Надеждо нова, и ти здравей!
Нека бъде страната наша цветна градина,
всеки в нея добре да живей!
През годината всекиму добро да се случи,
съдбата добре да отреди!
Аз ще се моля разбирателство да сполучи
и да не сме ний вече сами!
- Мила Нова годино, при нас добре ни дошла,
с радост ние те приветстваме.
Бъди към нас като сестра си, дори по-добра,
щедър дар от теб очакваме!
© Анка Келешева Todos los derechos reservados