25 mar 2014, 21:26

Нямаше, а щеше... 

  Poesía » De amor
992 0 2

Да горя силно и пламенно опитах
докато дъжд от сълзи ме валеше.
Дълго без път и посока се скитах
докато пожар в сърцето ми гореше.

 

С въпроси душата си без жал раздирах
докато разумът ми дълбоко спеше.
Спомени горчиви от калта събирах
и само мисълта за края ме крепеше.

 

Ден след ден, нощ след нощ погивах
докато кръвта в мен бурно кипеше.
От болка и безсилие сломен заспивах
с мисъл колко съм гнил, колко съм грешен.

 

С фалш и усмивки скръбта си прикривах
докато смъртта като лешояд кръжеше.
От черната си мъка уморено отпивах
и животът мой към финала си вървеше.

 

Нелепо, жалко, без време си отивах
докато не прозрях, че всичко беше
и че колкото и отчаяно в нея да се впивах
тя винаги просто нямаше, а щеше...

© Станчо Станчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??