ОБИЧ
Трима мъже я обичат –
тогава тя е щастлива.
Когато беше момиче:
намери цвете в коприва.
За любовта е готова
в запалена клада да стъпе.
Братя са двамата нови.
С майчина обич ги къпа.
Но няма тя да отрича –
за първата, мъжка обич,
все още е мъжко момиче!
Минават сезоните, боже!
Трима мъже я обичат!
За трима са нейните грижи.
За среща ли бързаш момиче?
Една обич, раздавана трижди.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados