Обичам да чувствам,
със чувствата дишам,
любов... и омраза...
вдишвам - издишвам!
Обичам да гледам
света от високо
и покрай врата ми
да бъде широко!
Обичам да слушам
безспир тишината,
защото на лъжата
са къси краката!
Обичам да вдишвам
планинския вятър,
природата дива
е верен приятел!
Обичам да мисля,
когато не трябва,
щом е за глупост,
на мен няма равна!
Обичам да любя,
да страдам, да плача,
любовта ми е силна,
но аз съм палачът!
Обичам да тичам
през гората, да пея,
да давам, да вземам,
но и друго умея!
Обичам... живота
и дребните твари
обичам съдбата си -
с всички шамари!
© Таня Илиева Todos los derechos reservados