ОДРИН
Денят е бил съвсем обикновен
Небето свъсено и мрачно
С облаци надвиснали, студен
За Март е време обичайно.
В далечината крепост от гранит
Говори се, че никога в плен не ще попадне Легендите превърнали са я в мит,
Че някога в ръцете на врага ще падне.
Строена е от инженери знайни
Тя Одринската крепост се нарича
Забулена е в много тайни
Истории, легенди, притчи.
Тогава в този ден обикновен
Отекнаха безброй артилерийски залпа
И падна тази крепост в плен
Прославяйки на Българската артилерия таланта. Празнувайте артилеристи славни
Изпълнили душите си с порив чист,
За сетен път доказвайки, че няма равни
На Българския войн - артилерист.
Христо Христов
© Hristo Hristov Todos los derechos reservados