Ти изпълзя подир дъжда
След юнския дъждец
Вдясно от тебе времето тече
Вляво от тебе времето тече
Ала ти вървиш по сухото
Разделяш слънцето на месечини
Пътуваш без път
И пътя след тебе се ражда
Над тебе небе
Под тебе небе
(На корубата звезден прашец...)
© Янко Todos los derechos reservados