Инспекцията свърши най-подир,
напред-назад звезди и магистрали,
но как да имам във душата мир
като изглежда май сме се осрали…
Нали строихме уж в звездите път!
Извла́чихме по десет тона релси,
но вече и пироните са кът,
а котка е пресякла път на рейса.
Дали да си купувам нов тефтер,
че този е залепнал от локуми?!
Наместо път до Марс и Юпитер,
животът се завърта в колодруми!
… Кое най-първо да се ремонтира?!?
Поетите привършват вече думите,
бере душа отгоре бригадира,
а изходът към пътя е в кратуните!
© Todos los derechos reservados