17 nov 2009, 22:36

Опорочен свят 

  Poesía
418 0 0

По мотиви на Смирненски

 

 

Тя - пъпчиво кървяща, зловонна,
неповолна и страшна съдба,
безпощадната криза световна
в глад обрече милиони сърца.

Във гърдите ни кипнала злоба
безпардонно химери громи,
разрушава със ярост на роба
съградени от пясък мечти.

За каква ми трагичност говориш?
 То, трагичното, не е във мен
 и неволи във радост да сториш -
пак животът държи те във плен

на световните вечни заблуди,
 на помръкнала младост деня -
де царуват несгодите луди
 и порочен загива светът…

 

16.11.2009

© Христо Оджаков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??