Оптимистично
Животът възел е от страсти и желания,
понякога ни приковава и на кръст
с пирони от душевни мъки и терзания,
нерядко сам се трови с чувството за мъст.
Но някога... когато този възел разплетем,
с въжетата му яки мост ще построим.
Недъзите с остатъка от тях ще изметем,
по моста ще преминем в свят неустоим.
© Христо Запрянов Todos los derechos reservados