Обичам ги, когато се обичат
и в любовта един на друг се вричат.
Погледнат ли се, както само те умеят,
очите им сал второ слънце греят.
Копнежът им един за друг омайва,
сърцето и умът замайват.
Покатерил се на слъчевия лъч,
навред изтрива всяка злъч.
Любовта им всекиго облива,
във всяко стръкче се пропива.
На славея в сърцето даже чувам -
Искам те, желая те, за теб бленувам!
Милите им, нежни осезания,
надхвърлят всички дарования.
Притихва цялата земя,
отдава дан на любовта.
© Латинка Todos los derechos reservados