Къде изчезваш без посока?
Къде отиваш да се скиташ?
Нарани ме - да!... дълбоко,
но не мисля, че умирам...
Къде изчезваш? - осъзнай се!
Вече спря дотук...
постой и след това върви си,
откъдето пое този път.
Върви си, аз го виждам,
там зад хълма чака те и той,
но... още малко ти постой...
Поспри се...
... или пък не...
стигни зад последния завой...
а след това - завинаги ВЪРНИ СЕ!...
© Пламена Христова Todos los derechos reservados