17 dic 2011, 12:19  

Отглеждане на дракони 

  Poesía » Otra
570 0 6

мразя тази тъга
тя е сякаш ръка изотникъде
която ме сграбчва
направо за гърлото
и изстисква
сълзящи предчувствия от очите ми
превръща се на змия
и се свива във дупката
издълбана от други тъги като нея
точно под ключицата
и снася яйцата си
и дори да я грабна
и да я хвърля
и да я стъпча с крака
след време в гнездото
отново ще има котило

мразя тази тъга
която отгледана се превръща на дракон
и разперва криле
заемащи целия торакс
и започва да маха с тях
а те са с болезнени шипове
и раздират гърдите ми
спри да махаш
спри да махаш
тъга
с тези груби криле

и я хващам внимателно
обездвижвам я
и я пъхам в найлонов чувал
от онези в които изхвърлям боклука
внимавайки за бодлите ú

моля те
забрани ми
да отглеждам тъги

 

 

 

Публикувано във:

© e-Lit.info Сайт за литература, 2020

© Павлина Гатева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поли, много ми хареса.И аз моля да няма тъга.Но за жалост ни дебне и то когато най-малко го чакаш.Поздрави !
  • Допадат ми стиховете ти.
    Поздрави и не отглеждай тъги!
  • Много е хубаво!!!Поздрав!
  • написала си го просто великолепно, напълни ми душата!
    благодаря за удоволствието от прочита!
  • Само ти можеш да си го забраниш.
    Поздрав!
  • 670301 (ПГ ) - обещание дори тежки думи да четеш - да ти е леко и красиво

Propuestas
: ??:??