25 jun 2008, 21:28

Отговори ми 

  Poesía
496 0 6
Тази нощ ще бъда ли отново птица,
в съня си огнен пак ли ще летя?
Ще плача ли насън и пак по име ще те викам?
Навярно, но едва ли ще е само сън?!


Ще разкъсвам ли оковите на мрака
с две голи длани,
ще тупка ли сърцето ми, уви?...
Или ще се надбягвам само с вятъра?


И до среднощ ли пак ще те очаквам
на коня като принца приказен да се явиш?
В дванайсет - ще забият ли тържествено камбаните?
Тогава... когато и стрелките ще замрат...


И дълго ли отново ще кървят ония рани?!
Но... ще тръгна ли към изгрева, по-чиста от росата,
да те търся... да те чакам,
или нозете ми не ще ме удържат?!


По-силна ли ще съм от днес? Дали?

25 юни 2008

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??