Един мъж
с една жена
омъжена.
Една любов
открадната и грешна.
Слепени късчета живот,
мечти отлитнали,
сълзи невидими
от полудяла нежност.
Една жена
за сбогом се целува.
Една любов
заключена ще тлее.
И стъпки плахи
вкъщи я завръщат,
където чака я
пак сиво ежедневие.
Един мъж
остава сам
със сенките,
с любов открадната
и пръсти отмалели.
Вратата зее,
тръпнеща в очакване
да се завърнат
дните отлетели.
© Детелина Todos los derechos reservados