Потният ти пръст е вечно там -
на бутона „Недей!".
И тежи, и е топъл, и не чувства
как се е впил в мен
на границата на деструкцията ми.
--------------------
Аз съм тротоар, само по-мек,
защото чувствам как подметките нагарчат
с вкуса си на затоплен каучук
и ме боли, но и това минава.
Защото съм от бетон.
© Деймиън Todos los derechos reservados