22 jun 2024, 16:58

Отново юнско за нея 

  Poesía » De amor
148 2 0

Ех, Любов, ти спътница моя красива,

разцъфна сред онзи свенлив слънчоглед…

Помня го още… Него. Погледът. Дивият…

И ситните букви, подредени за теб…

 

Как чаках да върнеш, себе си с думи…

Да разкажеш отново за чужди страни…

Потъвах във снимките, тихичко, влюбено…

Омагьосан, разкъсан в зелени очи…

 

И някак магично за мен ти разцъфна…

С къдрици омайни… Света разлюля…

Времето даже в безкрайност замлъкна…

Върни се при мене, с усмивка в нощта…

 

И ти се завърна, там, право в сърцето…

Във юнската жега усещах страстта…

Копнеех да видя на живо лицето ти…

Броях до секунда звездите в нощта…

 

Ех, Любов, ти прелестна моя красива,

Събуждам се с тебе, заспивам със теб…

Такава те искам. Така гореща и дива…

Ти вечно чаровна - във огън и в лед

© Христо Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??