Отворени врати след тебе не оставяй.
не чакай нещо в миналото си назад,
и в бъдещето ти недей ръце протяга,
защото днес е "днес"
и нивга няма да се върне.
Не бързай с щедри обещания,
не давай жертва и глава не свеждай
дори душата ти да тръпне от вълнение,
затвори вратата и назаде
не поглеждай!
Защото тя е скрита рана,
всяка незалостена врата,
която в миналото си оставил,
зейва, а отвъд е пропастта!
За тихи стъпки все ще се озърташ,
ще тлее вътре хилава надежда,
рояк мечти ще те събуждат,
а в нощта ще гаснеш
все по-безнадеждно!
© Весела Маркова Todos los derechos reservados