Едно момиче с наивна душичка,
протегнало нагоре към звездите ръчичка,
с надежда и оптимизъм в очите
то гледало нагоре към звездите.
Чакало да падне звездата красива,
че да сбъдне мечтата тъй мила!
Чакало... надявало се с поглед
нагоре да дойде и неговия ред...
Но напразно, звездите на небето
този път не зарадвали детето.
Ръчичката си момичето свалило
и от разочорованието глътка отпило.
Хората се присмяли – „Само мечта
ще си остане това...„
Разгневено момичето рекло – „Само мечта,
... не, не мисля така!!„
Едва сега момичето проумяло
колко много е грешало.
Не трябвало да чака звездите,
а да се бори за мечтите!
Минало година, две, три,
момичето сбъднало свойте мечти.
Погледнало към небето тъмно
и видяло една звезда да пада бавно...
Спомнило си колко нетърпеливо
било преди и казало си то –
„Както бавно падна таз звезда,
така и се сбъдна моята мечта!!”
© Валерия Минева Todos los derechos reservados