Върти се циганското колело...
Светът край нас е шарена награда!
Тъгата е встрани, но би могло
и нея да афоресаме за радост.
Но защо ни е притрябвала сега?!
Дано не ни помоли за утеха...
Нали светът е шарена шега,
докато не заплатим успеха?
И спира циганското колело!
И веселбата траурно се плези...
Дори забравяме, че време е дошло
веднъж-завинаги да слезем.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados