ПАРАЛИЗА
Отдавна децата отлетяха с птиците,
пред храма старци събират трохи.
В очите им светят празни зеници,
заспиват вечер под самотни стрехи.
Молитвено очакват младите,
завихрени в годините на залеза.
Звънят погребално камбаните,
заспива животът в парализа...
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
поздрав!