23 ene 2015, 8:07

Писма 

  Poesía » Otra
512 0 0

Когато ти пиша дълги писма

рядко го правя от страсти,

които ти би лесно могла

да видиш сред всичките знаци.

 

А именно тях аз чувствам в речта

и в думите скривам тревоги.

Защото е тъмна тъмна нощта,

а утрото крие несгоди.

 

Потърсих утеха в тези слова,

които към теб пак отправям.

И пак ще се мъча да преценя

дали бих могъл да ти вярвам.

 

Не зная дали четеш ги сама

и чувстваш това що прикрил съм

в думите тежки като мечта

превърнала се в афоризъм.

 

Прости ми моята зла суета,

но пак ще се скрия в жаргони

и пак ще закрача сам във нощта

сред мрачните павилиони.

 

23 Януари 2015

© Калин Стайков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??