11 ene 2013, 13:22

Писмо до Архангел Михаил 

  Poesía » Filosófica
1413 3 26

Ще бъда твоя. Утре. Може би.

Не ми пристягай отсега въжето!

Днес още дишам. Златен дъжд ръми

от везаните пазви на небето.

 

Днес още мога нежно да мълча,

прегърнала едничкото си чедо,

да слушам вън как шумоли снега...

Едно врабче от клончето ме гледа.

 

Врабецът има своята троха,

аз имах хляб и муза - значи всичко.

И днес съм на последен светофар -

ще ме премажат както си пресичам.

 

Но няма да приплача: "Пощади"!

Било, какво било. Щом кажеш - тръгвам.

За мен ще светнат падащи звезди,

за моя син - една целувка дълга!

© Кети Рашева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??