29 dic 2019, 14:46

Питката 

  Poesía » Otra
719 0 2

Питката ухае на кипеж. 
Два-три часа нейде ще се скита.
После дълго в лумналата пещ
ще я пека. Новогодишна пита. 

Сложена е квас – с вода от дни. 
Месена е дълго, упорито. 
После сол и захар – да сладни.
И оцет за кисел вкус на тази пита.

Галена е дълго със ръце, 
пусната на свобода. И се завръща. 
Питката е топлото сърце, 
пулсът е на мамината къща. 

© Елия Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!
  • Умееш да месиш атрактивни стихове като питка! Сложила си квас "- с вода от дни" - много ми хареса! А поантата е прекрасна! Поздравявам те! ❤️
Propuestas
: ??:??