Питката ухае на кипеж.
Два-три часа нейде ще се скита.
После дълго в лумналата пещ
ще я пека. Новогодишна пита.
Сложена е квас – с вода от дни.
Месена е дълго, упорито.
После сол и захар – да сладни.
И оцет за кисел вкус на тази пита.
Галена е дълго със ръце,
пусната на свобода. И се завръща.
Питката е топлото сърце,
пулсът е на мамината къща.
© Елия Всички права запазени