из новата детска книжка "Червенобуз юнак"
(раздел "Вредни навици")
ПИЯН ДЯДО
Дядо пийване обича.
Сутрин към кръчмето тича,
а на връщане залита
и краката си преплита.
Даже вчера взел да падне
пусти дядо посред пладне.
Яко кюснал се в стената
и си наранил главата.
Ох, какво ли да го правя?
Навиците не забравя.
Както хубаво се фрасна,
съм решил – като порасна,
нито някаква ракия,
нито вино пък ще пия!
© Борко Бърборко Todos los derechos reservados