Ако утре не дойда на среща...
Посрещни изгрева-ще бъда там.
Запали от него ония свещи,
които ухаеха в нас с любовен балсам!
Ако утрото никога не дойде
и самотна си, дори за миг без мен...
Спомените в залеза ще бродят.
И от безкрая на нощта ще съм пленен.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados