По „В сянката на слънцето“
от Андромаха (Белла)
И в сянката на слънцето изгря луна.
Любимата на всички лунатици.
С целувка нежна ги приспа и...
клепките им запечата с две жълтици.
Искам да умра с отворени очи
на последния си път да видя края.
Но отдавна съдбата ме гълчи
и аз нямам място в ада или рая...
Луната замечтах да нарисувам.
Не успях. Бе толкова студена.
Поисках с кръвта си да я стопля,
но оказа се, че нямам време.
Предречено ми бе да си отида
и оставя недовършени неща.
Не можах дори да пресъздам
дали мираж е Любовта.
Онази, която не е ураган,
не е и като слънцето горещо,
а чиста като лятното небе
над първата любовна среща.
Луната не успях да нарисувам,
разбрах, че е ледено студена.
Опитах с кръвта си да я стопля,
не можах. Просто нямах време...
© Вили Тодоров Todos los derechos reservados