Кратък е денят! Все не достига…
Не е като да съм на двадесет и пет…
Но днес ще подаря сама на себе си
един-единствен ден! Да сложа ред!
Да измия тъгата, заедно с чиниите.
Да подредя шкафа и приоритетите.
Да изтрия в огледалото годините
и грижите си да сваля от плещите.
Кратък е денят! Все не достига
в торбичка да сбера проблемите.
Здраво да ги завържа на възел.
Бял ден да не видят, проклетите!
Кратък е! И някак в безнадеждност.
А мъничко му трябва, за да е вълшебен.
Не стига обич! И крещим за нежност.
Без обич на кого ли си потребен?
Ето, до лакти запретвам ръкави.
Хляб омесвам, надеждата да храня.
Да я посея с препълнени длани.
Да покълне там, където я няма.
Подарих си ден. Сама на себе си.
От утре започвам на чисто…
Даниела Виткова
16 април 2021 год.
© Даниела Виткова Todos los derechos reservados