Прелива чрез вятъра молещата се душа.
Избеляват слънчевите рани.
Разраства се оскъдната нежност.
Тихо като при причастие
Осветлява се тъгата.
И в шепата на мрака
долитат светулки.
В мирото на радостта
просиява венчилото
на кръста.
© Лияна Петрова Todos los derechos reservados
"венчилото на кръста" не го разбрах съвсем, или поне крие риска да носи негативно настроение.