Помниш ли,
в един от най-топлите юлски дни,
помниш ли прегръдката плаха,
топлината в дланта,
отразяващите прозорци и нашата тръпка,
блестяща по-силно и от отразяващите се лъчи.
Днес,
черните ти коси са последните останали лъчи
в мрака на съзнанието ми,
гоня къдриците зад хоризонта
и се надявам да не се изправят
преди да успея да ги докосна.
Но изгубете се лъчи в мрака,
не блестете вече в моите спомени,
нежност отминала и ласки загинали,
заключен в килия с решетки от спомени,
нежност отминала и ласки загинали,
моят яд е моята стража,
моето наказание - моята скръб.
Помниш ли,
всичко безгрижно, което
нямахме шанса да опитаме
и всичко, което успяхме.
Виждам, че ме промени,
в сълзите на онези, които ме обичат,
но не ще ти стигне един живот,
за да заплачеш и ти.
Помниш ли,
в един от най-красивите пролетни дни,
помниш ли, сред разцъфналата зеленина,
страст и смях в още мокрите от дъжда треви?
Не се разбуждайте безгрижни дни,
дни на трепети във време на грях,
заключен в килия с решетки от спомени,
нежност отминала и ласки загинали,
блян е била разцъфналата зеленина,
блян са били мокрите треви.
Няма да покарат цветя
по стените на моята килия,
отдавна забравена е старата прегръдка,
не си спомняй,
недей!
(Вдъхновено от “Помниш ли, помниш ли тихия двор...” на Димчо Дебелянов)
© Филип Филипов Todos los derechos reservados
!!!