5 sept 2014, 14:10

Порода „Чешит“ 

  Poesía
991 0 11

Разбира се, ще продължавам,

да вярвам в чудеса,

да вярвам, че не остарявам,

във верността и любовта,

в доброто, в жеста на приятел,

(с наивност-демоде).

На бял кон, ще ме вее вятър,

ще си остана все дете.

 

И все така ще пускам тото

(за слепия късмет),

ще бъда глупава, защото

живея някак „от сърце".

Ще тичам влюбено насреща

на дума и ръка.

Ще плача после (пак е грешка!)

и няма да се променя.

Непоправима романтичка -

умира за красиво.

Ще бъда странна и различна,

докато ходя още жива.

 

Разбира се - аз съм такава.

И нека Бог да ми прости!

Докато дишам, продължавам

да бъда...същият чешит.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??