24 jul 2008, 10:58

Последна спирка 

  Poesía » Otra
748 0 12
 

Тази спирка последна е,

булевардът - широк,

самотата, отгледана

след безмълвен урок.

 

Хищна птица отрязва

осветения свят -

в тъмно-кървава пазва

се потапя денят.

 

Уморена надежда -

прекроена вина.

Във очите се вглежда

безсърдечна луна,

 

иска съд безпристрастен,

чак до утрото, дето

от стиха ми безвластен

взема ритъм сърцето.

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??