Мрачен и студен градът
мъчно ще ме вдъхнови да пиша,
затова обичам всякой път
сред природата да дишам.
Да дишам значи да живея -
да обичам, силно да копнея,
а всичко що умея
да го правя сякаш пея.
Нежната житейска песен
обичам аз да си пригласям,
а с ритъма ѝ - още по-чудесен
надалеко, умислен да се отнасям.
И тъй, отнесен в мисли за живота
продължавам аз напред
да вървя по пътя към Голгота,
заедно със хората по ред.
А от всичко по-важен е редът
и всеки трябва да внимава
откъде и как ще преминава -
тъй устроен е светът.
Всеки има си пътека -
и дълга, и тясна, и широка,
а съдбата - тежка или лека
навярно дава ни посока.
Наясно със посоката си вече,
по-лесно е да продължиш
мечтите си да следваш надалече -
бъдещето си в ръцете да държиш!
© Йордан Петков Todos los derechos reservados