13 jun 2010, 21:01

Преди залеза 

  Poesía » Otra
607 0 2

Чувал ли си вятъра в клоните да свисти

надвечер, когато тъмата се спуща връз двора?

И, обагрени в пурпурно-златен залез,

листата да шепнат слова недочути?

 

Слушай, слушай зова на шубрака,

долу, под твойте нозе де се стели!

От жаркото слънце взеха да капят листата -

подобно на нас - не живели, но изгорели.

 

И стане ли пак привечер преди  залеза,

направи си легло от листата край теб.

Миришат на сън, но днес са наяве -

легни върху тях, почакай луната… и мен.

© Криста Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??