17 ago 2024, 17:33

Предизборни размисли 

  Poesía » Civil
117 3 3

Държава вековна, народ търпелив.

От избор на избор - по-кух, уродлив.

История славна в мрак и забвение,

кретащи дни в сивота, примирение.

 

Природа красива - море, планини.

Беззвездни вечери, замръкнали дни.

Хазарт безпардонен, ялов пазар.

Жалко, жалко за тоз божи дар.

 

Урните празни, продаден вот.

Болен и беден изстрадал народ.

Отрудени длани, превити гърбини.

На жълти павета сто лимузини.

 

Наесен отново грешни пари,

кирливи ризи и крамоли.

Илия пак в тия уж с нрав променен,

с обещания пусти за бъдния ден.

 

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??