Държава вековна, народ търпелив.
От избор на избор - по-кух, уродлив.
История славна в мрак и забвение,
кретащи дни в сивота, примирение.
Природа красива - море, планини.
Беззвездни вечери, замръкнали дни.
Хазарт безпардонен, ялов пазар.
Жалко, жалко за тоз божи дар.
Урните празни, продаден вот.
Болен и беден изстрадал народ.
Отрудени длани, превити гърбини.
На жълти павета сто лимузини.
Наесен отново грешни пари,
кирливи ризи и крамоли.
Илия пак в тия уж с нрав променен,
с обещания пусти за бъдния ден.
© Златка Чардакова Всички права запазени
Благодаря, Влади!