ПРЕДПРАЗНИЧНО
Защо ли така предпразнично,
нещо ми липсва, какво?
Защо ли, уж ми е радостно,
а също тревожно, защо?
Едва ли проблема е в кризата,
тя винаги тук е била,
а с липсата на усмивките,
отдавна съм свикнал, о, да!
С това, че децата далече са,
свикнал съм – няма шега.
Свикнах дори, че съседите,
пак нямат пари за елха.
Питам очите на хората,
но виждам същата съдба,
заменили сме явно мечтите си,
за дни без радост, за тъга.
© Лордли Милордов Todos los derechos reservados