Когато в летаргия народът заспива
и ценностите си морални затрива,
когато баби ровят в кофите за боклука,
а на властта за народа не и пука
и бедните едва свързват двата края,
аз се възмущавам и туй не трая,
народе, проблемите ти аз зная
и за съдбата ти тежка не нехая,
но, уви, не зная какво да сторя,
не мога сам системата да боря
и слепци с очи явно още те водят...
Погледни, не знаят накъде ходят,
насочват те към пропаст неволно,
но ти сляпо ги следваш доброволно.
Водата ти даже взимат, та да са богати,
а ти, уви, отново във властта ги прати.
Ако искаш да сполучиш, да те има -
овласти който малко от теб ще взима!
Нередностите виждаш, но мълчиш,
стресни се ти и недей вече да спиш!
© Георги Todos los derechos reservados