Понякога похотта човешка
нежничко пристъпва,
с розовите терлички на страстта
притичва през сърцето.
Когато чувствата
ни провокират,
когато въображението,
удобно свива си цигара.
Когато искрчките в камината
от щастие възбудени догарят,
когато бухал завистливо буха,
когато срамежливо совата
прикрива с крилца очички,
да знаете... това е любовта!
(или може би смъртта)
© Христо Манчев Todos los derechos reservados