7.03.2017 г., 19:55 ч.

Прелюдия към похотта 

  Поезия » Любовна, Свободен стих, Друга
394 0 4

Понякога похотта човешка
нежничко пристъпва,
с розовите терлички на страстта 
притичва през сърцето. 
Когато чувствата
ни провокират,
когато въображението, 
удобно свива си цигара.
Когато искрчките в камината 
от щастие възбудени догарят,
когато бухал завистливо буха,
когато срамежливо совата
прикрива с крилца очички,
да знаете... това е любовта!

 

(или може би смъртта)

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??