Давай живот!
Аз съм в твойта колесница -
аз пепеляшка или царица!
Оставаш ме да вярвам,
че съм кочияша,
и ми завързваш очите -
да се не изплаша.
Ти командваш парада!
Дий животе! Така ми се пада!
Има време, ще се науча
да споделям със тебе
всяка обич не случена.
В чужди небета да не се рея...
Всяка пропаст си има и мост -
ти го знаеш къде е!
Дий животе!
Някой ден все ще седна до тебе,
ще размахам с все сила камшика...
Миг преди от света слънчогледен
Господ с обич да ме повика...
© Слава Костадинова Todos los derechos reservados