Болката оставя отпечатъци
на дъното на нечие сърце,
и дори след време да прелива във отблясъци
раната отдолу все ще прокърви!
И дори животът щедро да дарява
осакатената безмилостно душа,
любовта ще носи белези от времето,
когато е умирала с прерязани крила!
И дори усмивката да е красива,
а очите ярко да блестят,
драмата в сърцето ще е жива,
и трепереща за новата любов.
А споменът, дори назад погребан
забил се е дълбоко във плътта,
за да напомня злобно, ежедневно,
за зееща в миналото ни врата!
© Весела Маркова Todos los derechos reservados