С една въздишка в сетен вопъл,
откъсна болката от мен…
престореното ти „Обичам те“
издъхна с певчески рефрен.
Не истината ме срази…
не болката в мен сломи ме…
Очите казаха ми в миг…
приключи всичко…остави ме…
Любов не е… не бе любов…
във мрежите тъга люлей.
Там мнима чувственост и зов
зад гърбовете ни се смей.
Неутешима в призрачния тон
раздялата ни върна в мрак…
на дните в облика различен,
разделящ рай от черен ад.
Емоционално нестабилни
от безпокойството телата,
като зрънца разпръснати в калта
изтляваха в по единичност сляпа.
Любов не е … и не любов
е името на всяка плътска жар.
Свалени маските изгарят
на задната седалка на страстта.
© Валя Сотирова Todos los derechos reservados