Слушай,Българийо-
малка златна ябълко,
аз съм третият-
най-малък брат,
този,
който ще те опази
от поредната стоглава ламя...
(Нали знаеш приказката?)
Все ти отреждат
кутията на Пандора,
със злите духове
те съвокупляват,
но ключът е в гърдите
ми скътан!
Мила Родино,
на кръст разпната,
убивана и възкръснала!
Феникс на моите мечти;
за обич не остава време...
(Който иска любов:
да си купи от битака,
ако пари няма-
да си продаде кожата
на банките!)
Времето е лихви,
падежа продължава...
Няма време.
Имам нерви.
Ламята мимикрира...
(Нали знаеш приказката?)
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
кой още вярва на приказки за България?!